Turquoise United Schedule
August 10-12, 2023
Albuquerque, NM

Thursday 8/10

Gem Show Symposium Session Other Events Meeting Competition Class

12:00 pm

2:00 pm

2:30 pm

Club Meetings and Elections

12:00 pm – 2:00 pm (120 min)
Meeting

Leadership Board Meeting

2:30 pm – 5:00 pm (150 min)
Meeting

Friday 8/11

Gem Show Other Events Symposium Session Class Competition Meeting

9:00 am

10:00 am

10:30 am

10:45 am

12:15 pm

12:30 pm

1:15 pm

2:15 pm

3:15 pm

3:30 pm

4:00 pm

4:30 pm

7:00 pm

Laws – Protections and Liabilities

9:00 am – 10:30 am (90 min)
Symposium Session

Turquoise Gem Show

10:00 am – 4:00 pm (360 min)
Gem Show
Sponsored by: Old Town Jewelry Inc.

Turquoise Identification Contest

10:30 am – 12:30 pm (120 min)
Competition

Arkansas turquoise?

10:45 am – 12:15 pm (90 min)
Symposium Session

Any Mine Contest

1:15 pm – 3:15 pm (120 min)
Competition

Collecting 101

2:15 pm – 3:15 pm (60 min)
Class

Collectors Choice Auction

3:30 pm – 4:30 pm (60 min)
Other Events

Collectors Circle Gala

7:00 pm – 10:00 pm (180 min)
Other Events

Saturday 8/12

Gem Show Other Events Symposium Session Class Competition Meeting

9:00 am

10:00 am

10:30 am

10:45 am

11:30 am

12:45 pm

1:00 pm

1:15 pm

1:45 pm

2:45 pm

4:00 pm

4:30 pm

6:00 pm

Identification of Turquoise in the Gemological Laboratory:

9:00 am – 10:30 am (90 min)
Symposium Session
Dr. Aaron Palke

Turquoise Gem Show

10:00 am – 4:00 pm (360 min)
Gem Show
Sponsored by: Old Town Jewelry Inc.

Lapidary Class

10:45 am – 12:45 pm (120 min)
Class

Specific Mine Contests

10:45 am – 1:15 pm (150 min)
Competition

Fingerprinting – Sourcing Turquoise Origins

11:30 am – 1:00 pm (90 min)
Symposium Session

Grading Working Session

1:45 pm – 4:30 pm (165 min)
Other Events

Turquoise Basics

1:45 pm – 2:45 pm (60 min)
Class

Hall of Fame Banquet

6:00 pm – 10:00 pm (240 min)
Other Events